Zítra se přidám a budu bojovat. Asi to nebude lehký, nechci žádné náplasti ani nikotinové žvýkačky- myslím si, že nepotřebuji jen dodávat do těla nikotin, ale bude mi chybět i celý ten rituál kouření . Za 27 let kouření se pro mě cigareta stala neodmyslitelnou součástí mého já - jako prostředek uklidnění, jako životní doping, ve chvílích stresu, radosti, prostě vždy a všude. Ale posledních pár let už mi cigareta nepřináší tolik uspokojení, ale výčitky. Zkoušela jsem párkrát přestat, ale vydržela jsem necelý den a znovu začala kouřit. O to větší jsem měla výčitky, snížilo se mi sebevědomí na nulu, záviděla jsem nekuřákům a ze všeho nejvíc odnaučeným kuřákům, že to dokázali. Zítra je pátek 13. - pro mě šťastné datum, den kdy skončím s kouřením.
Snažím se přestat
Autor: Archiv Nekurak.cz, led 17 2010 05:19
2 odpovědí na toto téma
Odesláno 17 leden 2010 - 05:19
Odesláno 30 leden 2010 - 05:41
Ahojky, já se taky snažím přestat a zatím to moc nejde. Nejvíce mě štve, kolik za ty příšerné cigarety utrácím. Kouřím asi 5 let, zpočátku šlo jen o pár cigaret za týden až jsem se dostal na současný stav, který činí asi 15-20 cigaret za den:-( No hrůza... Párkrát jsem zkoušel přestat, ale nejvíce jsem vydržel 3 týdny, ale nevzdávám to, věřím, že se mi to jednou povede. Jen nevím, jestli si mám stanovit konkrétní datum a přestat naráz nebo postupně snižovat počet vykouřených cigaret za den? Jaké zkušenosti máte vy? Osvědčilo se vám přestat najednou nebo postupně?
Zdraví vás Honza:-)
Zdraví vás Honza:-)
Odesláno 23 květen 2011 - 07:55
Ahoj,
rád bych taky přidal reakci na toto téma. Pracuji jako IT a kouření jsem vždycky bral jako takovou inspiraci, že člověk trošku nemyslel na práci a v té chvíli ho vždycky trknul nějaký nápad. Kouřím stále, ale hodně jsem to omezil a to tak, že si za den zapálím tak maximálně dvakrát. Hlavně musím, ale říct, že největší podíl na tom má moje přítelkyně a elektronická cigareta, kterou jsem dostal na vánoce. Jsem za to rád, jednou se snad odhodlám přesta úplně
rád bych taky přidal reakci na toto téma. Pracuji jako IT a kouření jsem vždycky bral jako takovou inspiraci, že člověk trošku nemyslel na práci a v té chvíli ho vždycky trknul nějaký nápad. Kouřím stále, ale hodně jsem to omezil a to tak, že si za den zapálím tak maximálně dvakrát. Hlavně musím, ale říct, že největší podíl na tom má moje přítelkyně a elektronická cigareta, kterou jsem dostal na vánoce. Jsem za to rád, jednou se snad odhodlám přesta úplně
1 Uživatel(-ů) si právě pročítá toto téma
0 uživatelů, 1 hostů, 0 anonymních uživatelů